Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jesienna a'la coleslaw
Majonez połączyć z maślanką i mlekiem. Doprawić solą, cukrem pudrem, pieprzem i świeżym sokiem cytrynowym.
Sos połączyć z warzywami, dokładnie wymieszać i ponownie doprawić.
kapusta biała |
500 g
|
marchewka |
200 g
|
dynia |
prowansalska 100 g
|
cebula biała |
1 średnia
|
seler korzeniowy |
kawałek
|
szczypiorek |
do smaku
|
majonez tradycyjny |
3-4 łyżki
|
maślanka |
2-3 łyżki
|
mleko 3,2% |
3 łyżki
|
cukier puder |
1-2 łyżeczki
|
sok z cytryny |
do smaku
|
Pieprz czarny mielony Prymat |
do smaku
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: