Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 50 dag
marchewka 2 szt
ogórek zielony 1 szt
rzodkiewka 1 pęczek
jogurt naturalny 150 ml
ocet winny 1 łyżeczka
cukier
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
zioła do sałatek
Natka pietruszki suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jarzynowa w sosie jogurtowym

Warzywa oczyścić i umyć. Kapustę poszatkować, ogórki i rzodkiewkę pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej.
Dodać sól, cukier, pieprz, ocet winny, zioła do sałatek, natkę pietruszki i jogurt, wszystko razem wymieszać i odstawić na pół godziny.
Przed podaniem ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 18.09.2016 07:08
Robię prawie identyczną jest pyszna, polecam dodać koperek do sosu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak