Surówka gryczana z porem, marchewką i jabłkiem.

Surówka gryczana z porem, marchewką i jabłkiem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    1/2 torebki
  • por

    15 cm
  • marchew

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka gryczana z porem, marchewką i jabłkiem.

Kaszę gryczaną ugotować (albo dodać tą, która została z obiadu). Pory posiekać. Marchew i jabłka zetrzeć na grubej tarce. Połączyć składniki.
Dodać sól. Wymieszać. Dodać śmietanę. Wymieszać i odstawić na chwile.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Ela15 01.10.2014 16:09
ciekawy pomysł
Róża1 03.01.2014 12:55
też lubię takie:-)
Boska_Agatka 11.03.2013 19:14
świetny pomysł
Megg 11.03.2013 18:57
super suróweczka :)
Laila2786 11.03.2013 18:23
bardzo zdrowa suróweczka
gosia56 11.03.2013 17:48
lubię takie sałatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat