Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta pekińska
1/2 dużej szt. -
pomidory
3 szt. -
marchew
1 szt. -
szczypiorek
2 łyżki -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
cebula biała
kilka krążków -
Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat
-
olej roślinny
2 łyżki -
woda
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania SURÓWKA DO OBIADU Z POMIDORAMI
2. Pomidory umyć. Pokroić na mniejsze części.
3. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Surówkę wymieszać.
4. Przygotowac sos winegret. Do szklanki wlać olej, sok z cytryny i wodę wraz z sosem winegret. Wymieszać i polać sałatkę. Krążki cebuli ułożyć na wierzchu surówki. Posypać szczypiorkiem.
Komentarze (10)