Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka do obiadu z kapusty kiszonej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 250 g,
jabłko 1 szt.duże
cebula 1 szt,
marchewki 2 szt,
cukier 3 łyżki,
oliwa 5 łyżek,
kminek Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku
koper świeży 2 łyżki. poszatkowany

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka do obiadu z kapusty kiszonej

Kapustę kiszoną wypłukać, osączyć a następnie pokroić (jak jest zbyt grubo poszatkowana).
Przełożyć do miski.
Marchewkę i jabłko obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do kapusty.
Dodać również obraną pokrojoną w drobną kostkę cebule oraz posiekany koperek zielony.
Przygotowaną kapustę razem z przygotowanymi warzywami przełożyć do dużej miski, dodać przyprawy do smaku oraz olej i dokładnie wymieszać.
Gotową surówkę ułożyć na talerzykach.
Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 10:27
Zawsze jest dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak