suflet z rogalików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    60 g
  • Rogaliki

    8 sztuk
  • migdały

    5 dag
  • mleko

    1/2 l
  • jaja

    3 sztuki
  • masło

    40 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rogaliki pokroić w plastry i zalać gorącym mlekiem. Żółtka utrzeć z masłem i cukrem, dodać pianę z białek i migdały, potem połączyć z namoczonymi w mleku rogalikami. Włożyć do formy wysmarowanej masłem i piec na złoty kolor w piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat