Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron
150 gram -
masło
10 gram -
mąka pszenna
20 gram -
mleko
3/4 szklanki -
jajko
1 szt. -
sól
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Mąka do formy
-
tłuszcz do formy
Sposób przygotowania
Masa sufletowa: Z masła i mąki sporządzić jasną zasmażkę, rozprowadzić zimnym mlekiem i zagotować. Dodać żółtko i makaron, wymieszać, przyprawić, dodać pianę ubitą z białka i ostrożnie wymieszać. Masą napełnić natłuszczoną i oprószoną mąką żaroodporną formę i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220 stopni.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się