suflet z jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4
  • żółtek

    5
  • mąki

    50 g
  • białek

    2
  • masła

    50 g
  • cukru

    50 g
  • olejek waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Następnie wykrawamy gniazda nasienne. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy do nich przesianą mąkę oraz utarte masło z cukrem pudrem i żółtkami. Wszystko dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Przekłądamy ciasto do kokilek, na wierzch układamy ubitą pianę z białek i zapiekamy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat