Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

suflet z bananów i płatków

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
1,5 szklanki
sól
Sklep Prymat
cukier
50 gram
esencja waniliowa
płatki zbożowe
100 gram
orzechy włoskie
50 gram
rodzynki
30 gram
banan
4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z bananów i płatków

Zagotować mleko z solą, cukrem i esencją waniliową. Płatki zbożowe wsypać do gorącego mleka i pozostawić na kilka minut do spęcznienia. Później wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi i rodzynkami.
Posmarować tłuszczem płytką okrągłą formę i układać na przemian warstwami masę z płatków zbożowych i plasterki banana. Na końcu ułożyć płatki oraz wiórki masła i piec suflet ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury. Do sufletu można podać sok owocowy, sos waniliowy albo bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 23.02.2012 14:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak