Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet wiśniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 10 gram
cukier puder 115 gram
wiśnie bez pestek 250 gram
wiśniówka 1 łyżka
białko 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: suflet wiśniowy

Nastawiłam piekarnik na 190 s.c.W między czasie rozgrzewania foremkę do sufletów wysmarowałam masłem i obsypałam cukrem pudrem.Wiśnie opłukałam,wydrylowałam i starłam na tarce-połączyłam z wiśniówką.Białka z jaj ubiłam wraz z cukrem pudrem na sztywną lśniącą pianę.,delikatnie wymieszałam ją z wiśniami.Łyżką przełożyłam do foremek i na wierzchu utworzyłam szpiczasty czubek.Piekłam 10-15 minut. Podawałam na gorąco. Zamiast wiśni możemy użyć np.czereśni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 31.08.2012 10:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak