Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
200 gram -
szynka
100 gram -
olej
1 łyżka -
jajko
1 szt. -
twaróg
250 gram -
mleko
1/2 szklanki -
mąka pszenna
70 gram -
szczypiorek posiekany
1 łyżka -
sól
-
żółty ser
50 gram -
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka -
tłuszcz do formy
Przepis i sposób przygotowania suflet twarogowo-pieczarkowy
Białko ubić na sztywną pianą, ostrożnie wymieszać z masą i przyprawić do smaku.
Natłuszczoną żaroodporną formę posypać bułką i napełnić masą twarogową. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 225 stopni. W połowie pieczenia posypać suflet tartą bułką i serem.
Komentarze (2)