suflet twarogowo-pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    200 gram
  • szynka

    100 gram
  • olej

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt.
  • twaróg

    250 gram
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka pszenna

    70 gram
  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
  • sól

  • żółty ser

    50 gram
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki przebrać, oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę, udusić. Włożyć grzyby i w dalszym ciągu dusić. Żółtko, twaróg i mleko utrzeć na puszystą masę, dodać mąkę, masę grzybową, szczypiorek i przyprawy.
Białko ubić na sztywną pianą, ostrożnie wymieszać z masą i przyprawić do smaku.
Natłuszczoną żaroodporną formę posypać bułką i napełnić masą twarogową. Piec ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 225 stopni. W połowie pieczenia posypać suflet tartą bułką i serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marzenciak1985 25.07.2012 21:56
mniam
Krystyna32 04.08.2011 09:46
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat