Przepis i sposób przygotowania na: Suflet orzechowy z ostrą papryczką i sosem cynamonowym
W małym rondelku rozpuść cukier, aż powstanie karmel i dodaj pozostałe składniki. Gotuj, aż zgęstnieje.
orzechy posiekane |
15 dag
|
żółtko jajek |
6 sztuk
|
białko |
5 sztuk
|
cukier |
3 łyżki
|
papryczka ostra |
drobno posiekana
|
laska wanilii |
|
sól i pieprz |
|
woda pomarańczowa |
1 łyżeczka
|
masło |
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
|
śmietana 36% |
0,5 l
|
serek mascarpone |
2 łyżki
|
cynamon |
2 szczypty
|
cukier brązowy |
2 łyżki
|
sól |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: