Suflet makaronowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron razowy

    100 g
  • chuda szynka

    100 g
  • warzywa mrożone

    300 g
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    100 ml
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • natka pietruszki

    pół pęczka
  • ser gouda

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z pokrojoną natką, pokrojoną szynką i mrożonymi warzywami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Warzywa bierzemy ulubione.
Jajka rozmieszać z solą, mlekiem i pieprzem i polać suflet.
Posypać żółtym serem i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat