Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet makaronowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron razowy 100 g
chuda szynka 100 g
warzywa mrożone 300 g
jajko 2 szt
mleko 100 ml
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
natka pietruszki pół pęczka
ser gouda 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet makaronowy

Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z pokrojoną natką, pokrojoną szynką i mrożonymi warzywami i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Warzywa bierzemy ulubione.
Jajka rozmieszać z solą, mlekiem i pieprzem i polać suflet.
Posypać żółtym serem i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze ok. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak