Suflet jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    25 dkg
  • cukier

    12 dkg
  • Kwas cytrynowy Prymat

    do smaku
  • skórka cytrynowa

    do smaku
  • białka

    2 szt
  • masło

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć,ułożyć w rondlu, upiec, przetrzeć i zagotować z cukrem. Półmisek wysmarować masłem, z białek ubić pianę. Gorący przecier z jabłek połączyć z pianą, nadal ubijając dodać kwasek i skórkę cytrynową. Wyporcjować masę przez szprycę na natłuszczony pergamin i piec w temp. 180 stopni aż suflet wyrośnie i się zarumieni. Gorące podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malaczarna23 17.08.2011 10:05
super
malaczarna23 17.08.2011 10:05
super
Angelika10 19.04.2011 21:39
Pycha
Angelika10 19.04.2011 21:39
Pycha
KasiaK90 14.04.2011 08:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat