Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet jabłkowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 25 dkg
cukier 12 dkg
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
skórka cytrynowa do smaku
białko 2 szt
masło 2 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet jabłkowy

Jabłka umyć,ułożyć w rondlu, upiec, przetrzeć i zagotować z cukrem. Półmisek wysmarować masłem, z białek ubić pianę. Gorący przecier z jabłek połączyć z pianą, nadal ubijając dodać kwasek i skórkę cytrynową. Wyporcjować masę przez szprycę na natłuszczony pergamin i piec w temp. 180 stopni aż suflet wyrośnie i się zarumieni. Gorące podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 17.08.2011 10:05
super
malaczarna23 17.08.2011 10:05
super
Angelika10 19.04.2011 21:39
Pycha
Angelika10 19.04.2011 21:39
Pycha
KasiaK90 14.04.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak