suflet agrestowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • masło

    50 gram
  • miód

    3 łyżki
  • cytryna

    1 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • agrest

    500 gram
  • tłuszcz do formy

  • sól

  • grysik

    80 orkiszowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować mleko z wodą i solą, wsypać grysik i rozgotować go na papkę.
Masło utrzeć z miodem i nadal ucierając, kolejno dodawać żółtka.
Później wymieszać z ostudzonym kleikiem z grysiku i przyprawić do smaku skórką i sokiem z cytryny.
Agrest umyć, przebrać i dodać do masy wraz z pianą ubitą z białek, wymieszać. Napełnić masą natłuszczoną formę sufletową i piec w piekarniku rozgrzanym do średniej temperatury.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 03.08.2011 15:10
extra
Agnieszka/picola 14.05.2011 09:25
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat