Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Styropian

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana 18%
1 litr
kokos
200 gram
białko
5 sztuk
cukier
1 szklanka
budyń śmietankowy
1 sztuka
mąka ziemniaczna
1 łyżka
proszek do pieczenia
0.5 łyzeczki
mąka tortowa
3 szklanka
cukier puder
0.5 szklanka
żółtko jajek
5 sztuk
proszek do pieczenia
2 łyzeczki
masło
250 gram
powidła śliwkowe

Przepis i sposób przygotowania na: Styropian

Z masła cukru żółtek proszku do pieczenia i mąki zagnieść ciasto podzielić na pół jedna część dać do lodówki a drugą wyłożyć na blaszkę i posmarować powidłami śliwkowymi. Białka ubić z cukrem na sztywną masę, dodać śmietanę i pozostałe składniki,wymieszać i wyłożyć na ciasto.Na górę zetrzeć 2 część ciasta ,piec około 50 min w temp. 180-190st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak