Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

strudel ze śliwkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
20 dag
masło
1 łyżeczka
jajko
1 sztuka
śliwki
80 dag
cukier
3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
trochę
mogdały
3 dag
cynamon Prymat
troche
śmietana
2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: strudel ze śliwkami

Ze śliwek usunąć pestki, skropić masłem i posłodzić Ciasto przygotować jak w przepisie na strudel “allium”, cienko rozwałkować na obrusie, skropić masłem i posypać zrumienioną bułką. Poszatkowane migdały zmieszać ze śliwkami, posypać cynamonem i rozłożyć na cieście. Ciasto zwinąć w rulon, położyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną tartą bułką blachę, skropić masłem i upiec w piekarniku; podczas pieczenia polewać śmietaną i posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak