Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

strudel z kapustą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona
60 dag
olej
1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
kaszanka
30 dag
ciasto francuskie
30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z kapustą

Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Kapustę dokładnie odciśnij, drobno poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. Usmaż na szklisto na rozgrzanym oleju. Dołóż kapustę, listek laurowy i pokruszone jagody jałowca. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (około 10 minut). Posól i popieprz do smaku. Gotową kapustę wystudź.
Ciasto rozwiń, równomiernie rozłóż na nim zimną kapustę oraz wyciśniętą z osłonek kaszankę. Zwiń.
Strudel ułóż na przykrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni. Piecz około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 07.11.2011 10:14
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak