Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

strudel z kapustą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
1 sztuka
masło
2 łyżeczki
mąka pszenna
20 dag
kapusta
1 kg
cebula
1 sztuka
jaja
3 sztuki
tłuszcz
4 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżeczki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z kapustą

Ciasto przygotować z podanych składników. Kapustę pokrajać w ćwiartki, obgotować we wrzątku, odcedzić i zrumienić na tłuszczu. Gdy ostygnie posiekać - dodać pokrajaną i przesmażoną cebulę, ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozciągnąć, nałożyć nadzienie, zwinąć i upiec w piekarniku skrapiając tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak