strudel z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    20 dag
  • kapusta

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • jaja

    3 sztuki
  • tłuszcz

    4 łyżeczki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto przygotować z podanych składników. Kapustę pokrajać w ćwiartki, obgotować we wrzątku, odcedzić i zrumienić na tłuszczu. Gdy ostygnie posiekać - dodać pokrajaną i przesmażoną cebulę, ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozciągnąć, nałożyć nadzienie, zwinąć i upiec w piekarniku skrapiając tłuszczem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat