Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 1/3 szkl
jajko
olej 1 łyż
woda 1/2 szkl
sól szczypta
jabłka 60 dag
rodzynki 1/2 szkl
cukier 1 szkl
cynamon 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel z jabłkami

Z mąki, wody, jajka, oleju i soli zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok 30 min.
Jabłka (obrane) kroimy w kostkę, mieszamy z rodzynkami, cukrem, cynamonem i bułką tartą. Ciasto cienką rozwałkowujemy. Następnie jeszcze rozciągamy palcami. Na cieście równomiernie układamy farsz. Zwijamy jak roladę. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.11.2013 10:28
ostatnio koleżanka mnie poczęstowała, bardzo smaczny :)
agnieszka52 12.12.2012 14:37
Super!!
cooleczka 18.11.2012 18:40
świetny
Adam/ZUB3R 31.10.2012 18:42
pycha
rjustysia 21.10.2012 12:14
wygląda świetnie, ciasto jest super cienkie, tak jak być powinno, całość prezentuje się bardzo smacznie :)
alexxxanderka 09.10.2012 08:22
zapowiada się aromatycznie i smakowicie :)
motylwe 05.10.2012 08:14
lubię takie słodkości...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak