Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
rodzynki 7 łyżek
masło 3 łyżki
cukier 4 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżka
Kardamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem

Kroki postępowania

1
Na patelni topię masło. Na stopione masło wysypuję cukier i mieszam do momentu kiedy się rozpuści. Następnie wsypuję obrane i pokrojone w plastry jabłka. Do jabłek dodaję rodzynki.
Krok 1 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto
2
Do jabłek dodaję miód i całość podsmażam na patelni. Następnie dodaję cynamon oraz kardamon.
Krok 2 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto
3
Ciasto francuskie wykładam na papierze i nacinam po obu stronach. Na ciasto nakładam przygotowane na patelni jabłka.
Krok 3 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto
4
Ciasto francuskie zlepiam łącząc jego nacięte brzegi. W szklance roztrzepuję jajko. Za pomocą pędzelka smaruję ciasto jajkiem.
Krok 4 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto
5
Ciasto układam na blaszce, po czym wstawiam do nagrzanego do 190C piekarnika. Po upływie 25 minut wyjmuję ciasto z piekarnika.
Krok 5 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto
6
Następnie kroję struclę na porcje i nakładam na talerze.
Krok 6 - Strucla w cieście francuskim z miodem i kardamonem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak