Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla drożdżowa z serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 1 kg
drożdże świeże 100 g
mleko 1 szkl
jajko 3 szt
cukier 3/4 szkl
cukier wanilinowy 1 op
olej 1/4 szkl
rodzynki

masa serowa

twaróg 600 g
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla drożdżowa z serem

Mleko podgrzać.W misce pokruszyć drożdże ,zalać połową ciepłego mleka i dodać łyżkę cukru.Poczekać aż wyrosną.
Do większej miski wsypać mąkę,cukier ,cukier wanilinowy.Wbić jajka dodać mleko,olej,rodzynki i wyrośnięty rozczyn.Wyrobić gładkie ciasto(gdy jest z sztywne dodać więcej mleka)Odstawić aby trochę urosło.
w tym czasie wyrobić masę serową tzn ser wymieszać z cukrami ,można jak ktoś lubi dodać odrobinę cynamonu.
Gdy ciasto troszkę podrośnie podzielić na 2 części. Każdą część kolejno wyłożyć na stolnicę.Rozwałkować na prostokąt. Wyłożyć ser i rozsmarować na cieście ,następnie zwinąć w rulon. Ciasto ułożyć na wysmarowanej blaszce z wierzchu posmarować rozmąconym jajkiem.Piec w temp 170st ok 55min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.08.2015 06:58
tez lubię :))
Kuchenka 06.08.2015 21:06
ładnie wygląda
Bernadeta1 06.08.2015 20:21
super ciasto do kawusi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak