Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
drożdże 5 dag
margaryna 10 dag
jaja 2 szt
cukier 1/2 szkl.
mleko 1/4 szkl.
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla

Mleko delikatnie podgrzać i rozpuścić w nim drożdże. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Do mleka dodać trochę mąki i cukru wszystko wymieszać i odstawić. Do mąki dodać żółtka, rozpuszczone masło oraz wyrośnięte drożdże i wyrabiać na gładkie ciasto. Ciasto następnie podzielic na dwie części, można posmarować białkiem i na to wyłożyć masę makową. Zwinąć w rulon i przełożyć do foremek. Piec ok godziny w temp. 180 stopni. Ciasto polukrować i ozdobić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.04.2014 23:45
ale ona piękna i smakowita
Margo1 03.11.2013 09:48
moja ulubiona
gosia47-47 10.10.2013 10:25
pysznota na pewno
Katarzyna/kate1980 07.10.2013 20:55
apetycznie wygląda
halina17 20.09.2013 16:01
Smacznie wygląda.
V_kuchareczka 20.09.2013 15:39
pięknie wygląda
IwonaDD 20.09.2013 14:06
ładnie wygląda niczym wprost z cukierniczej witryny - komplementy!
6zer
6zer 20.09.2013 13:56
apetycznie wygląda, mi zawsze rozwala się podczas pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak