Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strogonow Justysi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe może być wieprzow 600 gram
pieczarki 600 gram
ogórki kiszone 4
cebula 2
papryka 1
ząbek czosnku 2
koncentrat pomidorowy do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: strogonow Justysi

Mięso należy pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Do garnka wrzucamy podsmażone mięso, kilka ziaren ziela angielskiego, trochę majeranku, pół opakowania słodkiej papryki i rozgnieciony czosnek. Zalewamy wodą i gotujemy. Po ok 30 minutach dodajemy pokrojoną w grubą kostkę i zeszkloną na patelni cebulę, umyte i pokrojone w paseczki pieczarki oraz pokrojoną w krutkie paseczki paprykę i ogórki. Całość gotujemy jeszcze 30 minut lub do uzyskania ulubionej konsystencji mięsa. Na koniec dodajemy 3-4 łyżki koncentratu oraz sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku. Całość można zagęścić mąka.
W trakcie gotowania należy uzupełniać wodę w garnku, wody powinno być dwa razy więcej niż zawartości w garnku.
Najlepiej smakuje z pieczywem ale ja podaje strogonowa także z ziemniakami w ramach obiadu. Życzę smacznego.
PS. Zamiast mięsa wołowego można użyć mięsa wieprzowego też będzie smaczne

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynak_wiki 22.11.2012 19:37
moja rodzinka bardzo go lubi :)
Renataj 20.11.2012 13:19
Pewnie, że się skuszę.
justynak_wiki 19.11.2012 15:37
polecam naprawdę smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak