Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Strogonoff

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
0,5 kg
cebula biała
1 szt
czosnek
3 ząbki
ogórek konserwowy
4 średnie
papryka konserwowa
4-5 szt
pieczarki
4-5 szt
przecier pomidorowy
2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat
1-1,5 łyżki
Sklep Prymat
śmietana 22%
150 ml
sól do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 szt
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Strogonoff

Kroki postępowania

1

Wołowinę pokroić w cienkie paski. Pokroić paprykę konserwową i ogórki, w ten sam sposób. Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać, a pieczarki w 6-ki lub 8-ki.

Krok 1 - Strogonoff foto
2

Wołowine smażymy na gorącym tłuszczu. Wrzucamy cebule, czosnek, pieczarki, ziele i liść. Smażymy z 2-3 minuty i dodajemy resztę warzyw.

Krok 2 - Strogonoff foto
3

Dodajemy przecier i musztardę. Zalewamy woda po ogórkach i papryce (ok. 300 ml) i 500 ml wywaru. Doprawiamy do smaku (sól, pieprz). Zagotowujemy i na sam koniec wlewamy śmietanę.

Krok 3 - Strogonoff foto
4
Koniec :)
Krok 4 - Strogonoff foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DudziQ 09.02.2014 23:19
SmacznaPyza- Najlepiej jest z polędwicy wołowej :):) a co do tłuszczu do ja daje masło z odrobina oleju :)
Lidka19880 31.01.2014 11:14
polecam..sprawdzony przepis
SmacznaPyza 30.01.2014 22:05
wołowina z jakiej części tuszy do tego dania ? na jakim tłuszczu smażymy ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak