Przepis i sposób przygotowania na: Straciatella z karambolą
Na spód 4 kieliszków kruszymy herbatniki.
Nakładamy bitą śmietanę na środek wkładamy wisienkę a po bokach plasterki jeszcze lekko zielonej karamboli.
Polewamy odrobiną syropu klonowego.
śmietana 30% | 400 ml |
sok z cytryny | z 1 sporej |
syrop klonowy | 4-5 łyżeczek |
herbatniki pełnoziarniste | 4 sztuki |
cukierki | czekoladowe 4 sztuki |
karambola | 1 sztuka |
syrop klonowy | |
wiśnie bez pestek | 4 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: