Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stonoga dla dzieci

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

parówki 2 szt
szpinak świeży 5 dag
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól szczypta
masło do smażenia
ketchup łagodny do dekoracji
płatki owsiane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Stonoga dla dzieci

Szpinak zmiksować z jajkami, płatkami na jednolitą masę. Dodać mąkę, mleko i sól wymieszać. Ciasto powinno być gęste bardziej jak na naleśniki. W cieście obtoczyć parówkę. Usmażyć z każdej strony. Pokroić na plasterki i ułożyć na talerzyku w kształcie stonogi. Z ketchupu zrobić oczka i buzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 13.10.2015 15:21
ciekawa propozycja na przemycenie szpinaku
gusia1000 18.09.2015 14:13
Pomysłowo, ciekawie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak