Stonoga

Stonoga

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    1 op
  • paluszki

    1/2 paczki
  • cukier

    2 szkl
  • ocet

    1 łyżka
  • aromat waniliowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Stonoga

Cukier zalać szklanką wody, dodać ocet i ugotować gęsty syrop.Przestudzić.Ciepły syrop utrzeć łyżką do białości.Biszkopty grubo posmarować lukrem i skleić w gąsienicę.Z paluszków zrobić nogi, wkładając je pomiędzy ciastka.Można zrobić też oczy z groszków przyklejając je na lukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

emilia11 01.08.2011 23:01
ciekawe
ben-ka 16.11.2010 09:10
Wspaniały pomysł na 5+ :)
Dorota76 05.11.2010 09:44
świetnie wygląda rewelacja Pomysł znakomity
katarzyna124 05.11.2010 09:22
Ja zamiast biszkoptów upiekłam jeden cienki biszkopt i wycięłam kółka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat