Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
steki z dzika
400 gram -
masło
1 łyżka -
olej
1 łyżka -
bulion drobiowy
1/4 szkl -
wódka
1 kieliszek
Przepis i sposób przygotowania Steki z dzika
Składniki marynaty należy połączyć i włożyć do niej na kilka godzin mięso.Po wyjęciu steki odsączyć z marynaty i obsmażyć na maśle z olejem po kilka minut z każdej strony.Mięso wyjąć i do tłuszczu na patelni dodać wódkę,bulion i 4 łyżki marynaty.Kilka minut gotować,aż sos się zredukuje i zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Steki włożyć do sosu na kilka minut.Podawać z kopytkami lub kładzionymi kluseczkami.
Komentarze (12)
Załaduj więcej komentarzy (2)