Steki z dzika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • steki z dzika

    400 gram
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    1/4 szkl
  • wódka

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marynata: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny,owoc jałowca 6 szt. ,szczypta zmielonych gożdzików,sól,pieprz czarny.

Składniki marynaty należy połączyć i włożyć do niej na kilka godzin mięso.Po wyjęciu steki odsączyć z marynaty i obsmażyć na maśle z olejem po kilka minut z każdej strony.Mięso wyjąć i do tłuszczu na patelni dodać wódkę,bulion i 4 łyżki marynaty.Kilka minut gotować,aż sos się zredukuje i zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Steki włożyć do sosu na kilka minut.Podawać z kopytkami lub kładzionymi kluseczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 02.04.2013 08:37
u mnie także bez szans
anemon 01.04.2013 18:24
Niestety u mnie też jest niemożliwe kupić dziczyznę, a przepis ciekawy.
alaaa 04.02.2013 18:00
ale gdzie kupić to mięso,,,
Motorek 19.10.2012 08:42
smaczne
Krystyna32 11.08.2012 07:53
chętnie bym spróbowała
MAR3STA 25.06.2012 18:27
fajne
joanna77 14.05.2011 20:38
fajniutkie
Magdalena80 08.05.2011 23:04
wykwintnie
ben-ka 26.04.2011 08:29
skąd wziąć dzika?
IZABELA29 04.04.2011 08:17
coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat