Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
steki z dzika
400 gram -
masło
1 łyżka -
olej
1 łyżka -
bulion drobiowy
1/4 szkl -
wódka
1 kieliszek
Sposób przygotowania
Składniki marynaty należy połączyć i włożyć do niej na kilka godzin mięso.Po wyjęciu steki odsączyć z marynaty i obsmażyć na maśle z olejem po kilka minut z każdej strony.Mięso wyjąć i do tłuszczu na patelni dodać wódkę,bulion i 4 łyżki marynaty.Kilka minut gotować,aż sos się zredukuje i zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Steki włożyć do sosu na kilka minut.Podawać z kopytkami lub kładzionymi kluseczkami.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)