Steki wieprzowe Tomahawk

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Sztuka mięcha z kością w nietypowej marynacie. A co! Taki męski „czyścioch”. Żremy ;)
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczony stek wieprzowy

    2 sztuki
  • olej

    100 mililitrów
  • ocet ryżowy

    50 mililitrów
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso czyścimy. Nakłuwamy, by przyprawy z marynaty przeszły do środka.
Olej mieszamy z octem i cukrem, doprawiamy solą i pieprzem.
Zalewamy mięso marynatą. Odstawiamy na noc.
Pieczemy 15 min. w 220°C, pod koniec włączamy termoobieg.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy surowych steków wieprzowych z kością.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat