Steki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ligawy wołowej

    4 plastry
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • olej

    5 łyżek
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Stek z grilla Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry wołowiny (grubości około 2 cm) natrzeć przyprawami, zalać olejem i sosem sojowym i odstawić na noc do lodówki. Steki wyjąć z marynaty i ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej. Grillować około 2 minuty z każdej strony. Odłożyć na chwilę na talerz (żeby mięso odpoczęło). Żeby zrobić steki średnio wysmażone (medium) należy włożyć je jeszcze na 4 minuty do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat