Stek z ziołami i przyprawami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1/2 szklanki
  • ocet jabłkowy

    1 szklanka
  • brązowy cukier

    1/3 szklanki
  • steków wołowych

    6
  • rozmaryn

    1/2 łyżeczki
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • ząbki czosnku

    3 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W naczyniu podgrzewamy ocet, olej, czosnek, cukier, cebulę i przyprawy. Całość gotujemy przez 2 minuty by następnie odstawić i schłodzić. Steki umieszczamy w głębokim naczyniu i polewamy je uprzednio przygotowaną zalewą. Schładzamy przez kolejne kilka godzin. Wyjmujemy steki i pieczemy je na ruszcie do żądanej miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat