Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z tuńczyka z salsą pomidorową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

tuńczyk (polędwica) 250 g
olej ok. 2 łyżki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka

Salsa pomidorowa

pomidory malinowe 2 sztuki
cebula czerwona 1 mała sztuka
szczypiorek drobny (posiekany) 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z tuńczyka z salsą pomidorową

Tuńczyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z obu stron olejem. Oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na ok. 15 minut.

Z umytych pomidorów usuwamy gniazda nasienne, miąższ drobno kroimy. Do pomidorów dodajemy posiekaną cebulę i szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wlewamy olej i mieszamy.

Rybę smażymy na mocno rozgrzanej, suchej patelni z obu stron, jednak nie dłużej niż 3 minuty z każdej strony (czas zależy od tego, jak wypieczone mięso lubicie).

Usmażone przekładamy na talerz, na wierzch wykładamy salsę pomidorową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 06.11.2016 11:28
Mniam aż chce się zjeść
Agnieszka-87-25 06.11.2016 11:03
coś pysznego
Edith85 06.11.2016 09:38
Super propozycja na zdrowy obiad
Bernadeta1 05.11.2016 23:29
smaczne jedzonko
Renataj 05.11.2016 22:58
Apetycznie wygląda:)
MAR3STA 05.11.2016 22:16
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak