Stek z rekina Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • steki z rekina

    5 sztuk
  • sos sojowy ciemny

    2 łyźki
  • sos rybny

    1 łyżka
  • olrj sezamowy jasny

    2 łyżki
  • ocet ryżowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sos chili

    2 (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty ubić trzepaczką.Rekina umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym,posmarować marynatą i włożyć do lodówki na 2 godziny.Wyjąć rekina z lodówki,osuszyć ręcznikiem papierowym.Na patelni rozgrzać olej.Smażyć rekina z obu stron no gorącym oleju.Smacznego!

Ja podałam rekina z ziemniakami i surówka(przepis w mojej galerii)z kiszonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 17.05.2011 23:26
aż się boję :)
marchewka 22.04.2011 23:35
muszę kiedyś wypróbować rekina :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat