Stek z rekina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • stek z rekina

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Stek z rekina należy rozmrozić. Następnie osuszamy stek i nacieramy go z każdej strony solą i pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i pozostawiamy na ok. 15 minut. Następnie rozgrzewamy olej na patelni (ja skorzystałam z patelni grillowej) i smażymy stek ok. 5 minut z każdej strony, na małym ogniu.
Rybka ma bardzo delikatny smak, w steku nie ma ości. Jeden stek ma ok. 150 g.
EmciaPichci
Do rybki bardzo pasował ryż smażony z warzywami z dodatkiem świeżego koperku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 23.07.2014 15:10
takiego mięsa jeszce nie jadłam
ice cubes 23.07.2014 14:49
brzmi ciekawie :)
marcia7 23.07.2014 13:42
doskonałą jest taka ryba
molanka 23.07.2014 13:25
ciekawa potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat