Sprawdzony biszkopt

Sprawdzony biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jabłka

    6 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier- ubić. Dodać żółtka i chwilę ubijać na puszystą masę. Następnie dosypać przesiane mąki oraz proszek do pieczenia i ewentualnie kakao- delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać na dużą blachę tortową wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 min w temp. 180 stopni

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat