Specjał mandarynkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    2 szkl.
  • zagęstnik śmietan- fix

    2 opak.
  • cukier puder

    2-3 szt
  • wanilia

    1 laska
  • biała czekolada

    1/2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Śmietanę wymieszaj z zagęstnikiem. Ubij ją mikserem, powoli dosypując cukier puder. Laskę wanilii przetnij wzdłuż, czubkiem noża zeskrob rdzeń. Białą czekoladę zetrzyj na tarce o małych otworkach. Rdzeń wanilii oraz startą czekoladę dodaj do bitej śmietany. Dobrze wymieszaj.
2. Mandarynki obierz, podziel na cząstki. W pucharkach na przemian ułóż porcje kremu oraz owoce.
3. Gotowy deser posyp gorzką czekoladą, ew. udekoruj cząstką mandarynki ze skórką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Neetka90 01.03.2013 11:52
Przepis dałam już do usunięcia.. nie zauważyłam że w składnikach brakuje parę rzeczy.. chociaż wydaje mi się, że wszystkie składniki napisałam.. przepraszam za mój i oczywiście poprawię ;)
Henryka2 28.02.2013 19:28
A mandarynek w składnikach brak.
Henryka2 28.02.2013 19:25
Jeden temat, jakby książkę ktoś przepisywał...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat