Spaghetti z tuńczykiem i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

  • 2 ząbki czosnku

  • opakowanie makaronu spaghetti (bądź każdego innego gdy ktoś nie lubi)

  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku

  • bazylia

  • sól, pieprz

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • koncentrat

    3 łyżki
  • ser żółty

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka odcedzić z oleju, wymieszać z 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Dusić na wolnym ogniu 5-10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, szczyptę soli, pieprzu i łyżeczkę słodkiej papryki w proszku oraz nieco bazylii. Zostawić na ogniu przez ok. 5 minut.Po czym dodać kukurydzę.Ok.pół puszki. Żółty ser utrzeć na grubej tarce. Wsypać do gorącego sosu i wymieszać. Ser powinien się rozpuścić. Odstawić z ognia. W dużym garnku zagotować ok. 4 litrów wody. Wsypać 1,5 łyżki soli i wlać łyżeczkę oliwy. Do wrzątku wrzucić makaron spaghetti. Gotować, aż zmięknie, odcedzić na sicie. Położyć na talerzach, polać gorącym sosem.Można posypać koperkiem lub serem.Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat