Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z szynką i szparagami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 6
szynka ok.120g
cebula dymka ze szczypiorkiem 3
śmietana 30%
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
parmezan starty według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z szynką i szparagami


*Makaron gotujemy wg.instrukcji na opakowaniu.
*Cebulkę dymkę kroimy w plasterki (tylko białą część, bez szczypioru) a szynkę w kostkę. Następnie całość podsmażamy z łyżką oliwy. Po usmażeniu odkładamy.
*Ze szparag usuwamy twarde końcówki i kroimy wzdłuż na długie pasy (górną cześć szparag można odkroić)
*Do miski wlewamy śmietankę,dodajemy sól, pieprz oraz parmezan. Całość mieszamy.
*Kilka minut przed końcem gotowania makaronu wrzucamy szparagi (na ok.2 minuty). Odcedzamy i całość (makaron + szparagi) wrzucamy do garnka, dodajemy szynkę z cebulką dymką oraz sos śmietanowy. Całość mieszamy i podajemy od razu.
Można podawać z posiekaną natką i startym parmezanem lub innym ulubionym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 01.04.2014 15:52
chętnie bym spróbowała ;)
Patriszja
Patriszja 01.04.2014 14:05
Można na zamówienie??? :)
MagdaXXX 01.04.2014 14:03
wygląda rewelacyjnie muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak