Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron spaghetti
600 g -
sól
do smaku -
oliwa
4 łyżki -
pierś z kurczaka
200 g -
krewetki koktajlowe
100 g -
suszone pomidory Smak
100 g -
bazylia
100 g -
ząbki czosnku
2 szt -
orzeszki pini (prażone)
2 łyżki -
oliwa
12 łyżek -
kapary
200 g -
parmezan starty
4 łyżki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować, na końcu dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu spaghetti odcedzić.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmażyć kawałki kurczaka z krewetkami i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, dodać przygotowany wcześniej sos pesto i gorący makaron. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku, przełożyć na talerze i udekorować kaparami.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się