Spaghetti z kurczakiem, krewetkami i bazyliowym pesto Roberta Sowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    600 g
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    4 łyżki
  • pierś z kurczaka

    200 g
  • krewetki koktajlowe

    100 g
  • suszone pomidory Smak

    100 g
  • bazylia

    100 g
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • orzeszki pini (prażone)

    2 łyżki
  • oliwa

    12 łyżek
  • kapary

    200 g
  • parmezan starty

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Robert Sowa poleca:
Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować, na końcu dodać oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody z odrobiną oliwy z oliwek, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu spaghetti odcedzić.
Na rozgrzanej oliwie z oliwek usmażyć kawałki kurczaka z krewetkami i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami, dodać przygotowany wcześniej sos pesto i gorący makaron. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku, przełożyć na talerze i udekorować kaparami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 23.03.2016 15:14
Boskie danie! Jestem oczarowana!
staropolanka5 20.11.2015 14:04
przepyszne
msmariusz 30.04.2015 00:05
spaghetti pychota
Rycerz 02.01.2014 15:07
Ciekawy przepis
arbuzowo 01.05.2013 21:04
ciekawe połączenie smaków
katoda 01.05.2013 01:40
Mam ochotę wypróbować przepis, mąż pewnie by był zachwycony.
miki47 29.04.2013 13:10
smakowicie, mniam
idealme 29.04.2013 11:59
pyszne jedzenie!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat