Spaghetti z grzybami i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wołowa

    20 dag
  • grzyby leśne

    25 dag
  • szpinak

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • masło

    1 łyżka
  • spaghetti

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, pokroić w cienkie paski. Olej rozgrzać, podsmażyć mięso .Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na cienkie plasterki, podsmażyć na maśle, połączyć z mięsem. Wrzucić opłukane liście szpinaki. Dusić razem 10 minut, doprawić. Spaghetti ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić, przełożyć na patelnię z mięsem i grzybami. Przed podaniem podgrzać i dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat