Spaghetti z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Makaron razowy

    200 gram
  • cukinia

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • śmietana 12%

    4 łyżki
  • ząbek czosnku

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w cienkie pół-krążki. Marchew obieramy i za pomocą obieraczki "kroimy" w paski, tak samo postępujemy z cukinią. Czosnek ścieramy lub wyciskamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę - szklimy, następnie dodajemy marchew i cukinię. Wszystko razem smażymy ok. 8-10 min., dodajemy czosnek, śmietanę, doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Wszystko razem dusimy 2-3min.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente, odcedzamy, podajemy z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 18.02.2014 15:04
coś dla mnie, uwielbiam jarskie dania
DorotaZ 13.02.2014 19:34
Ciekawy smak i kolor:)
idealme 13.02.2014 18:38
wygląda bardzo apetycznie!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat