Spagetti ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spagetti

    1 porcja
  • szpinak mrożony

    4 kostki
  • mleko

    100 ml
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • pieprz

  • ser lazur

    1 łyżka
  • śmietanka 12-procentowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować. Szpinak w liściach mrożony- ja używam Hortex w brykiecie, wrzucić do garnka, zalać małą ilością mleka, wsypać sól i pieprz, można odrobinę kucharka, dusić pod przykryciem aż się rozmrozi.
Można go od razu miksować, ja jeszcze później podsmażam na odrobinie masła i posiekanym czosnku.
Tak przygotowany sos lekko podlewam śmietanką, wkruszam lazura błękinego i podgrzewam aż ser lekko się roztopi. Dodać makaron i przemieszać na patelni, lub gotowym sosem polać ułożony na talerzu makaron i posypać parmezanem.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 17.02.2013 08:14
bardzo lubię
jasiek 25.07.2012 12:41
ale smaczne
pierniczkowo 17.07.2012 09:09
przepyszne:)
jozefinach 04.07.2012 11:56
Uwielbiam makaron ze szpinakiem.
adelajda 22.06.2012 20:59
bardzo smaczny makaronik
Rafał10 18.06.2012 16:58
kocham to danie !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat