Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti pomidorowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
papryka zielona 1 szt
marchewki 2 szt
cebule 2 szt
czosnek marynowany 5-6 ząbków
pomidory krojone z puszki
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
oregano
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
kostka rosołowa
mąka ziemniaczana
makaron spaghetti
suszona natki pietruszki Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti pomidorowe

Kroki postępowania

1
Bierzemy do miski połowę mięsa mielonego,doprawiamy solą ,pieprzem ,majerankiem,1 lyżką tartej bułki, i 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Wyrabiamy i robimy małe klopski,kulki.
Krok 1 - Spagetti pomidorowe foto
2
Następnie kroimy wszystkie warzywa które trzeba podsmażyć,paprykę w małą kosteczkę,cebulke w pióra,a marchewkę w półtalarki,cienkie.Podsmażone warzywa przekładamy do garnka ,podlewamy wodą i dusimy już na małym ogniu.
Krok 2 - Spagetti pomidorowe foto
3
Następnie smażymy mięso mielone,dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek 3 ząbki.I przekładamy do garnka.
Krok 3 - Spagetti pomidorowe foto
4
Na koniec smażymy nasze małe klopsiki na złoty kolor i przekładamy do garnka.
Krok 4 - Spagetti pomidorowe foto
5
Dodajemu puszkę pomidorów pokrojonych,przecier pomidorowy i oczywiście doprawiamy,oregano,pietruszka,sól.pieprz,kostka rosołowa.I dusimy ok 30 min aby wszystkie składaniki dobrze przeszły całym smakiem potrawy.Na koniec zagęszczamy odrobina mąki ziemniaczanej wymieszaną z zimną wodą.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Krok 5 - Spagetti pomidorowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 16.11.2014 12:59
klasyka zawsze dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak