Przepis i sposób przygotowania na: sowy
Masło utrzeć na puszystą masę.Dodać cukier i dalej ucierać.Wbijać jaja, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu.
Do masy maślanej dodać suche składniki i wymieszać drewnianą łyżką.
Formę na muffinki wyłożyć 12 papilotkami. Ciasto rozdzielić równomiernie do papilotek.
Piec w temperaturze 190 st. przez 20 -25 min. Ostudzić.Wyrównać nożem by były płaskie. Ciastka typu oreo rozdzielić na dwie częsci(z kremem i bez kremu). Część bez kremu przekroić na pół (na brwi).
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, odstawić do lekkiego zgęstnienia. Zgęstaniałą posmarować babeczki. Na nie zastygniętą czekoaladę przykleić oczy sówek i brwi. Dziób i żrenice zrobić z kolorowych pastylek. Źrenicą może też być kropla czekolady.