Sosik z kurek według Agi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kurki marynowane

    słoiczek
  • śmietana

    szklanka
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz kolorowy

  • cebula

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurki odcedzamy z zalewy,większe kroimy na mniejsze kawałki.Razem z pokrojoną cebulką wkładamy na patelnie ,podlewamy trochę wodą i dusimy.Solimy,oprószamy pieprzem.Po około 15 minutach zaprawiamy mąka i smietana.Polecam.Sosik wyśmienity:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 06.06.2012 10:25
pyszny
Justyna87 29.02.2012 16:46
super
Dorian 16.02.2012 08:28
aromatyczny
aga130982 03.01.2012 07:42
mniam
aacaac 10.12.2011 08:31
mniam
Kuchareczekjeden 22.11.2011 19:57
świetny
Izka192 18.11.2011 18:40
uwielbiam kurki pod każdą postacią.
joanna77 13.11.2011 17:16
lubimy
Ania67 05.11.2011 09:20
Pomysl swietny
treonina 04.11.2011 09:37
zawsze robiłam taki sosik ze świeżych kurek, nigdy z marynowanych :-) spróbuję na pewno, dzięki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat