Sosik teściowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • wołowina

    0.5 kg
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    1 1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w paski i podrumienić na oleju. Wyjąć widelcem bez tłuszczu do garnka. Na tym samym oleju smażymy na brązowo wołowinę pokrojoną w kostkę. Do garnka z cebulą sypiemy trochę papryki ostrej, słodkiej i trochę kucharka, liście laurowe i ziele angielskie oraz trochę pieprzu. Patelnię po smażeniu płukamy wodą i tą wodę z tłuszczem wlewamy do garnka. Dusimy do miękkości mięsa. Potem bierzemy słoiczek. Wlewamy do niego pół słoika wody i półtorej łyżki mąki. Mieszamy i wlewamy do mocno gotującego się sosu i szybko mieszamy. Gotujemy ok 2-3 min i na koniec możemy jeszcze doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 08.01.2013 14:21
mniam
Kate131 06.07.2012 09:22
smaczny
Mariusz10 13.04.2012 11:27
super
SylwiaMagdaSabin 17.02.2012 09:56
do czego taki sos?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat