Sosik pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • woda

    1 1/2 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulkę podsmażamy na maśle.Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy drobno, dodajemy do cebulki. Wlewamy wodę i dusimy do miękkości.Doprawiamy kucharkiem i pieprzem. W pół szklanki zimnej wody rozrabiamy mąkę,tak żeby nie było grudek i wlewamy do pieczarek. Gotujemy jeszcze kilka minut i wlewamy śmietanę.Podajemy z ryżem, kaszą lub makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 30.01.2013 08:21
fajny
bursztynek 01.08.2012 23:08
coś dla mojego męża, grzyby dawałby do wszystkiego
artur7 01.07.2012 06:43
smaczne
Norgiusz 25.05.2012 06:36
sos praktycznie do każdej potrawy.Super.
Dorota37 21.05.2012 08:55
lubię ziemniaczki z sosem pieczarkowym
KasiaK90 13.04.2012 08:08
mój ulubiony:)
Angelika10 05.04.2012 00:20
fajny
Rogalik 03.03.2012 21:49
pyszniutki
senninha 17.02.2012 17:32
nie przepadam za pieczarkami, ale sos wygląda baaardzo apetycznie!
teresa18 13.02.2012 22:11
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat