SOSIK JAGODOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 SZKLANKA
  • cukier

    3 łyżki
  • posiekana skórka cytrynowa

    1 łyżka
  • rum

    2 łyżeczki
  • mąka kukurydziana

    1 łyżeczka
  • woda zimna

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włożyć jagody, skórkę z cytryny, rum do rondelka. Przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Gotować na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu, zmieszać mączkę z wodą i połączyć z sosem. Gotować przez 1 minute na małym ogniu.
Wystudzić sos i podawać do lodów, ciast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat