sosik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    2 sztuki
  • mięso wołowe bez kości

    30-40 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1-2 sztuka
  • pieczarki

    5 sztuk
  • ziele angielskie

    4 ziarnka
  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • woda

    2 litry
  • mąka

    4-5 łyżek
  • smalec

    1-1,5 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe i żeberka opłucz pod zimną bieżącą wodą. Mięso wołowe pokrój w kostkę i razem z żeberkami podsmaż na patelni. Cebulę, paprykę i pieczarki obierz i pokrój w kostkę, wszystko wrzuć do garnka i duś około 15 minut.Dodaj wszystkie przyprawy. Mięso z patelni przełóż do garnka wlej wodę i duś wszystko razem do miękkości. Zrób zasmażkę z mąki i dodaj do sosu.



Sos można podawać z plackami ziemniaczanymi, makaronem itd.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 29.08.2013 08:13
pyszny sosik :-)
Bernadeta1 30.06.2013 13:13
smaczny sosik
Aannkaa82 14.04.2013 22:01
Sosik palce lizać ;)
Ela15 30.03.2013 08:59
bardzo smaczny
Margo1 21.03.2013 15:37
fantastyczny
kate.500 06.03.2013 19:24
pyszny sosik
aisza1 09.02.2013 13:09
wiem
meg1984 09.02.2013 12:37
dobry sosik :)
Dorian 05.02.2013 16:04
super
Milena87 05.02.2013 00:09
pyszny sosik!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat